Clinic med Niklas- och Robin Wallner 15-17/4-2016

Fjolårets succé är tillbaka!

Vi tycker att mountainbike ska vara roligt, det är det absolut viktigaste.

För att få ut så mycket av dig själv och din cykel och att kunna övervinna nya hinder i skogen har vi till i år satt ihop två olika paket, för att du ska få chansen att utvecklas.

Båda dessa kurser riktar sig mot teknisk stigcykling och enduro. Vad just varje kurs innehåller kan ni läsa mer om nedan. Ett tips för dig som känner dig osäker på vilken grupp du ska välja är att sikta på kurs 1. Den är otroligt givande och du kommer ha med dig massa kunskap hem.

Antalet platser på respektive kursdag är begränsad till 12 st, detta för att du som deltagare ska kunna få utrymme att ställa dina frågor samt få så mycket feedback som möjligt av Robin och Niklas.

Gemensamt för båda kurserna är att vi under kvällen på fredagen den 15/4 kl 18:30-21:00 har teori med bröderna Wallner. Dom kommer att gå igenom allt från inställningar på dämpare, däcktryck, visa filmklipp på tekniska partier samt annat smått och gott. Självklart kommer det att finnas tid för frågor till Robin och Niklas, våga fråga!

Under kvällen serverar vi wraps och kyld dryck, ingen ska behöva sitta hungrig eller törstig.

Fredagen den 15/4 gemensamt för kurs 1 och 2 hos Dropinbikes 18.30-21.00
Lördagen den 16/4 hålls kursen i Flottsbro för deltagare i kurs 1
Söndagen den 17/4 hålls kursen i Flottsbro för deltagere i kurs 2

Samlingstid för båda kurserna på respektive dag är 08:15 på parkeringen i Flottsbro. Dagen avrundas runt 16:30.

På morgonen serveras en kopp rivigt kaffe så vi alla vaknar, en god och stadig lunch med dryck och kaffe, samt ett mellanmål. Allt för att vi ska orka köra hela dagen.

Till ert förfogande har vi med servicetält och verktyg, för att snabbt kunna få ut dig och din cykel i skogen igen om något händer. Behövs bakväxeln justeras eller någon eker spännas, ordnar vi det åt dig. Det kommer även att finnas en lånecykel till förfogande om en riktig vurpa skulle inträffa och något inte går att åtgärda på plats.

Kurs 1  - Baskunskaper i mtb (trail och enduro)

Denna kurs innehåller värdefulla baskunskaper kring mountainbike, allt för att du ska kunna utvecklas på säkert och kul sätt.

Vi tror att du som vill delta i denna kurs har cyklat mtb sedan något år tillbaka och nu vill få lära dig grundläggande kunskaper som passar i enduro och cross-country. Bröderna Wallner kommer under dagen att bl.a. lära ut hur man på ett effektivt sätt tar sig över tekniska partier, kurvtagningar, grunder i att hoppa och bromsteknik.

Kurs 2  - Inriktning fart och enduro

Denna kurs riktar sig åt dig som känner att bromsteknik, positionen på cykeln och en okej hoppteknik redan finns där.

Bröderna Wallner kommer på ett säkert sätt hjälpa er att höja tempot på cyklingen i stökiga partier, slipa till hopptekniken för att kunna spara in tid i luften, komma in och ur kurvor med högre fart på ett snabbare vis och även vart en manual kan vara ett vägvinnande koncept på smarta endurolinjer i skogen.

Antalet platser är 12 st per clinic, det är först till kvarn som gäller

Anmälan:

Skicka ditt namn, adress och telefonnummer till info@dropinbikes.se.
Sista anmälningsdag är 21/3, betalningen ska ha inkommit 31/3. Fakturan skickas på mail.

Har betalningen ej inkommit på angivet datum går platsen vidare till nästa person på listan. Anmälan är bindande och avgiften återbetalas ej. Däremot kan platsen överlåtas till annan deltagare om sådan finns.
Vid färre deltagare än 8 personer till respektive kurs tvingas vi ställa in kursen. Självklart betalas pengarna tillbaka för dom deltagare som betalt för sin plats.
Är det något du inte äter eller dricker, var vänlig skriv det i mailet tack.
Det vi vill att du tar med dig till Flottsbro förutom cykel och din personliga utrustning är vatten, det är en lång dag på cykeln.
Genom att anmäla dig till kursen är du också medveten om att all cykling sker på egen risk.

Pris: 2095 SEK